logo

Drop us a Line

Lorem ipsum dolor sit amet,
consectetuer ux adipis cing elit, sed

NAME@YOURSITE.COM

  • ESP
  • CAT
  • ENG
Motosharing

FAQs

General

+ - Quin carnet de conduir necessito?

Des de Motit posem a la teva disposició motos i ciclomotors. Si tens un carnet de conduir ciclomotor, només t’assignarem el ciclomotor que tinguis més a prop.

Si tens un carnet de conduir moto 125cc (A1) o un carnet de conduir cotxe (B) amb 3 anys d’antiguetat, t’assignarem el ciclomotor o moto que tinguis més a prop.

En qualsevol dels casos, el carnet ha de pertànyer a la UE o tenir-hi un acord vigent.

+ - Quina és l’edat mínima per utilitzar Motit?

18 anys.

+ - Haig de portar casc?

Si. És un element imprescindible per la teva seguretat i obligatori per a poder circular. La moto disposa d’un casc de cortesia que no comporta cap cost adicional. Tot i així, sempre pots utilitzar el teu propi casc i deixar el casc de cortesia al seu compartiment.

+ - Puc portar passatger?

Si. Les motos estan homologades per a portar 2 persones.

+ - Les motos tenen assegurança?

Si. Les motos disposen d’una assegurança proporcionada per una companyia de primer nivell. Aquesta assegurança cobreix danys a tercers, danys personals del conductor i passatger i possibles danys a la moto que superin l’import de la franquícia abonat per l’usuari.

D’aquesta manera, quan condueixis la moto seràs responsalbe, únicament i com a màxim, del pagament de la franquícia encara que els danys que hagi tingut la moto ascendeixin a un import superior. Cal deixar clar, però, que això únicament es donarà sempre que els danys no s’hagin produït per un incompliment de les Condicions de Servei per part de l’usuari.

+ - És segur el pagament amb targeta?

Si, és un pagament 100% segur. Es realitza a través d’una passarel·la segura de pagament d’una entitat bancària de primer nivell que garanteix la confidencialitat de les dades així com la seguretat en les comunicacions.

+ - En quin horari puc utilitzar la moto?

Pots utilitzar la moto 365 dies l’any, 24h al dia.

+ - Qui pot utilitzar la moto?

Únicament s’autoritza a conduir la moto a la persona que hagi realitzat la reserva. Tingues en compte que, en cas d’accident, l’assegurança només cobreix el titular de la reserva.

+ - Haig de carregar la moto per poder utilitzar-la?

No, tranquil. Nosaltres ens encarreguem de que les motos tinguin la bateria necessària perquè puguis realitzar la teva reserva sense problemes.

Aplicació

+ - On puc descarregar l’app?

L’app està disponible a Google Play i App Store. Només has de posar ‘Motit’ al buscador i te la podràs descarregar gratuïtament.

+ - Puc tenir el mateix usuari Motit a més d’1 Smartphone?

No. L’usuari només es manté actiu a l’últim dispositiu al qual s’hagi iniciat la sessió.

Alta a Motit

+ - Com em dono d’alta a Motit?

A través de l’app, a l’apartat ‘uneix-te a Motit’, et pots donar d’alta en pocs minuts. Quan hagis finalitzar el registre, podràs utilitzar Motit immediatament.

+ - Què necessito per donar-me d’alta?

Únicament has de tenir a prop el carnet de conduir i la targeta bancària.

+ - A quina ciutat m’haig de donar d’alta?

Has de registrar-te a la ciutat a la qual utilitzaràs Motit de manera habitual. Si et trasllades a una altra ciutat Motit durant un període de temps llarg, has d’accedir a l’apartat ‘El meu compte’ de l’app i donar de baixa el contracte actual per donar d’alta un contracte nou a la teva nova ciutat.

Si només vas a visitar una altra ciutat Motit, pots utilitzar el servei sense haver de canviar les dades del teu compte ni fer cap altre tràmit adicional.

Reserves

+ - Quins tipus de reserva hi ha?

Hi ha 2 tipus de reserva:

  • Viatge: per fer un recorregut lliure per la ciutat.
  • Tour: diferents rutes turístiques per la ciutat guiades pel navegador GPS de la moto.

+ - Pot ser que tingui una moto a prop que l'APP no em mostra?

A vegades les motos estan pendents de revisió o canvi de bateria i el seu estat és “desactivat”. És per aquest motiu que no apareixen en el teu mapa de l’aplicació com a disponible per a la reserva.

+ - Com faig la reserva?

A través de l’app:

1.      Escull si vos fer un viatge o un tour.

2.      Digues-nos a on vols recollir la moto fent clic a ‘posició actual’ o escrivint la direcció on vols recollir la moto i fent clic a sobre de la lupa.

3.      Digues-nos quants km aproximats tindrà el teu recorregut (només en el cas de viatge).

4.      Et proposem la moto més propera disponible i t’ensenyem com arribar-hi.

5.      Desperta la moto, posa’t el casc i disfruta de la teva experiència Motit.

+ - Quant temps tinc per arribar a la moto?

Disposes de 15 minuts de cortesia per començar el teu viatge. Per descomptat, podràs començar el viatge quan arribis a la moto encara que no hagin passat els 15 minuts.

Un cop passats aquests 15 minuts, el viatge es donarà per començat i començaràn a comptar-se els minuts d’ús de la moto. Si passen 10 minuts més i encara no has començat el teu viatge, es cancelarà automàticament i es comptabilitzaràn aquests 10 minuts com a reserva realitzada.

+ - Puc cancel·lar la reserva?

Si, però recorda que, si cancel·les la reserva després d’haver-la confirmat en reiterades ocasions es podrà aplicar una penalització per mal comportament.

+ - Com arrenco la moto?

Quan arribis a la moto has de fer clic a ‘despertar moto’ des del teu Smartphone i posar el botó vermell del manillar de la moto en la posició ‘On’.

+ - Com s’obre el bagul del casc?

Has de fer clic a ‘obrir casc’ des de l’app i posar el botó vermell del manillar de la moto en posició ‘On’. Atenció: tingues en compte que si poses el botó del manillar de la moto en posició ‘On’, la moto s’arrencarà automàticament sense necessitat de que hagis de fer clic a ‘despertar moto’.

+ - Com finalitzo la reserva?

Per a finalitzar la reserva, has de comprovar que compleixes els requisits següents:

* Aparca a un lloc autoritzat per a motos i que estigui a dins de la Zona Motit.

* Deixa la moto sobre el cavallet i clica el botó ‘obrir bagul’ des del teu Smartphone.

* Deixa els cascos a dins del bagul i el bagul tancat.

* Posa el botó vermell del manillar de la moto en la posició ‘Off’.

* Clica ‘finalitzar reserva’ des del teu Smartphone.

+ - Puc realitzar una parada intermitja durant el viatge?

Si. Només has de bloquejar la moto posant el botó vermell del manillar de la moto en posició ‘Off’. D’aquesta manera la reserva seguirà activa però només tu podràs tornar a arrencar la moto.

Per iniciar la moto de nou, has de fer clic a ‘reprendre la marxa’ des del teu Smartphone i posar el botó vermell del manillar de la moto en posició ‘On’.

+ - Què passa si no sé com arribar al meu destí?

No et preocupis. A l’app, fes clic a ‘selecciónar destí’, introdueix el teu destí i fes clic a ‘confirmar destí’. El GPS et guiarà fins a la direcció que has seleccionat.

Zona Motit

+ - Què és la Zona Motit?

Es la zona de la ciutat on podràs recollir i retornar la moto. Pots consultar la Zona Motit de la teva ciutat a la nostra pàgina web o app mòbil.

+ - Puc sortir de la Zona Motit durant la reserva?

I tant. La Zona Motit s’ha dissenyat únicament perquè recullis i retornis la moto. Durant la reserva podràs moure’t lliurement per la ciutat i sortir de la Zona Motit i fins i tot podràs fer-hi parades intermitges (sense finalitzar la reserva).

Tarifes

+ - Què inclou el preu?

El preu inclou el servei, l’IVA, la cobertura de l’assegurança i l’ús del casc.

+ - Quant costa Motit?

Pots consultar les nostres tarifes i abonaments de minuts a la nostra pàgina web o app. Si esculls la modalitat de viatge, només pagaràs pels minuts que utilitzis a la moto; si esculls el tour, pagaràs un preu fixe per un temps màxim d’ús de la moto.

+ - Es poden aplicar penalitzacions?

A Motit només apliquem petites penalitzacions en el cas d’incumpliment de les Condicions d’ús del Servei que perjudiquin a altres usuaris.

Incidències

+ - Què faig si no trobo la moto?

No et preocupis: cancel·la la teva reserva, envian’s un whatsapp o email desde l’app informant-nos del problema i segueix amb la teva activitat.

Pots realitzar una altra reserva si ho vols però, si la moto original funciona, és possible que el nostre sistema et torni a oferir la mateixa moto ja que és la més propera.

Si no coneixes la ciutat i ens truques al telèfon que apareix a l’app dins l’horari d’atenció al client, potser podrem ajudar-te a trobar-la.

+ - Què faig si quan trobi la moto té algun problema i no puc iniciar la marxa?

A través de l’app, a la pantalla de ‘despertar moto’ tens l’opció de ‘reportar incidència’. Des d’allà, pots indicar-nos què li ha passat a la moto.

Cancel·la la reserva i segueix amb la teva activitat, tan aviat com poguem enviarem un tècnic per a revisar la moto.

Pots realitzar una altra reserva si ho vols però, si la moto original funciona, és possible que el nostre sistema et torni a oferir la mateixa moto ja que és la més propera.

+ - Què faig si no puc arrencar la moto?

En primer lloc, comprova que el teu Smartphone tingui la WIFI activada i que la matricula de la moto coincideix amb la del teu Smartpone.

Dins l’horari d’atenció al client, pots trucar-nos per informar-nos: a l’app disposes d’un número de telèfon i whatsapp. El nostre departament d’atenció al client intentarà ajudar-te a arrencar la moto.

Si et trobes fora d’horari d’atenció al client o ho prefereixes, envia’ns un whatsapp o email desde l’app informant-nos del problema, cancel·la la reserva i segueix amb la teva activitat.

Pots realitzar una altra reserva si ho vols però, si la moto original funciona, és possible que el nostre sistema et torni a oferir la mateixa moto ja que és la més propera.

+ - Què faig si la moto es para durant el trajecte?

Aparca la moto correctament i, a través de la app, a la pantalla ‘despertar moto’, trobaràs l’opció ‘reportar incidència’. Des d’aquest apartat pots comunicar-nos el problema que has tingut. Si us plau, finalitza la reserva i segueix amb la teva activitat.

Pots realitzar una altra reserva si ho vols però, si la moto original funciona, és possible que el nostre sistema et torni a oferir la mateixa moto ja que és la més propera.

Un dels nostres tècnics revisarà la moto tan aviat com sigui possible i, tan bon punt ens hagi confirmat el problema que hi ha hagut, contactarem amb tu per informar-te.

+ - Què faig si, després d’un viatge, vull recomanar que es revisi la moto?

Si us plau, informa’ns via correu electrònic. Des de l’apartat ‘contacte’ del menú principal de l’app podràs enviar-nos un email. Un dels nostres tècnics revisarà la moto tan aviat com sigui possible. Agraïm molt els comentaris dels usuaris ja que ens ajuden a millorar el nostre servei.

+ - Què faig si el meu Smartphone es queda sense bateria durant el viatge?

El teu Smartphone és la clau per conduir la moto. Si us plau, assegura’t de tenir bateria suficient pel teu viatge.

Si et quedes sense telèfon dins l’horari d’atenció al client, pots trucar-nos al telèfon que apareix a la teva app perquè et poguem ajudar.

Si estàs fora de l’horari comercial, aparca la moto correctament, apaga-la amb el botó del manillar i segueix amb la teva activitat. No et preocupis, ningú podrà encendre-la.

+ - Què faig si em para la policia?

Si la policia et para, et demanarà la documentació: la trobaràs al bagul. Recorda que, una vegada l’hagis ensenyat, has de guardar-la al seu lloc.

+ - Què faig si tinc un accident?

La moto està equipada amb sensors que ja ho hauràn detectat.

Si hi ha hagut danys personals lleus o ha intervingut un contrari, recull les seves dades (nom, DNI i matricula) i envia’ns un email a la direcció que trobaràs a l’app. Ens posarem en contacte amb tu per omplir el comunicat d’accident.

Si no pots continuar el viatge, finalitza la reserva i aparca la moto correctament. Un tècnic anirà a fer-se càrrec de la moto tan aviat com sigui possible.

A la moto trobaràs un número de grua per si no pots aparcar-la correctament i és necessari retirar-la de manera urgent.

Pots realitzar una altra reserva si ho vols però, si la moto original funciona, és possible que el nostre sistema et torni a oferir la mateixa moto ja que és la més propera.